От приоритетите на бившите ни партньори изчезна борбата с корупцията, 16-те точки

...
От приоритетите на бившите ни партньори изчезна борбата с корупцията, 16-те точки
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Ще има видеонаблюдение във всички секции, което ще излъчва броенето на живо

" От целите на бившите ни партньори изчезна битката с корупцията, 16-те точки и обществената политика. И в този момент внезапно най-важното стана ще има ли смесено гласоподаване. “ Това разяснява водачът на БСП Корнелия Нинова за връщането на хартиената бюлетина.

Според нея това е подозрително, " тъй като се загърбват огромните цели “.

" Няма нищо по-демократично от това да се обезпечи право на избор – да се гласоподава и на хартия, и с машина. Мнението на немския парламентарен съд е, че машините не са надеждни. Не се разяснява дали има подправени бюлетини ", сподели още Нинова.

Тя изясни и че предлагането е да има видеонаблюдение при броенето.  

" Ще има видеонаблюдение във всички секции, което ще излъчва броенето онлайн. Бюлетините ще се демонстрират онлайн, с цел да може всеки да види какво ще се случва. Много се подвигна тонът на тази тематика. Няма да има повече и тъмна стаичка. Гласуването ще става намерено, както се вижда в този момент машината. Машините остават и се дава право на избор. Гласът на хората ще е обезпечен с правенето на един общ протокол ", увери водачът на БСП.

Нинова разяснява и съставянето на кабинет. По думите ѝ няма да има нито една партия, която да е в изолираност.

" В момента Народното събрание работи на правилото на плаващите болшинства съгласно тамата. Една партия да изпадне в изолираност - не мисля, че е настоящ въпрос “, изясни още тя.

Според нея обаче плаващите болшинства са рискови за България.

" Ние мислим край, че действителните резултати за сформиране на държавно управление ще стартират, когато се връчи първият мандат “, разяснява Нинова.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР